9. ДУНАВСКИ БИЗНИС ФОРУМ

Археолошки парк Виминацијум 29.10.2020. године био је домаћин учесницима 9. Дунавског бизнис форума, који је окупио представнике јавног и приватног сектора, Универзитета и компанија ангажованих у сливу реке Дунав.

Скуп је отворио др Миомир Кораћ, директор Археолошког парка Виминацијум, који је говорио о значају овог локалитета и Дунавског бизнис форума.

– Чамац као заштитни знак  Форума симболизује 14 земаља које се налазе у сливу Дунава и заједнички веслају напред. Надам се да ћемо од 10. Дунавског бизнис форума па на даље кренути путем дунавског Давоса који ћемо овде направити. То би подразумевало да окупимо људе са врха 14 држава да они заједно са привредницима говоре о различитим темама и видимо куда све та памет може да нас доведе, рекао је Кораћ.

Дунавски бизнис форум је настао као плод приватног и јавног партнерства, односно сарадње Медиа Инвента из Новог Сада и Покрајинске владе Војводине са циљем да се промовише и афирмише Дунавска стратегија. Дунавски бизнис форум представља катализатор успостављања партнерства, склапања пословних односа, место на којем се дефинишу проблеми, размењују искуства и рађају идеје.

Председник Скупштине Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије МИлош Ненезић је истакао да је нов концепт регионалне сарадње који је материјализован кроз Дунавску стратегију, препознат као стваралачка могућност за додатно промовисање Србије као најповољније дестинације за страна улагања.

Вишечлана делегација Савеза Удружења „Корени“ на челу са председником ИО инж. Миланом Гутићем имала је веома плодне директне контакте са представницима привреде, академских институција и политичког живота Србије и региона, што је резултирало договорима о даљњој сарадњи и активностима. Захваљујемо се госпођи Драгани Сотировски, градоначелници Ниша, на указаној пажњи и подршци Удружењу „Корени“

mart 2024.