Одржан састанак организационог одбора Видовданског Сабора и Славе у Нишу

Одржан је први састанак организационог Одбора обележавање Славе Видовдана и Видовданског Сабора који ће се одржати од 25-тог до 28-ог јуна у Нишу.

У врло надахнутој и конструктивној атмосфери значајних званица из привредног, културног и образовног живота Ниша и Нишавског округа скуп је отворио и њиме председавао Председник Удружења Градског Одбора и подредседник Савеза Удружења Корени господин Љубиша Митић.

У име домаћина архитектонско-грађевинског факултета у Нишу где је одржана Конференција обратио се и скуп поздравио декан факултета проф.др. Петар Митковић који је уједно и повереник Корена за Јабланички округ.

У име Нишког округа скупу се обратио и све поздравио Начелник округа господин Петар Бабовић.

У радном делу састанка скупу се обратио и изнео концепцију Председник Извршног одбора Савеза Милан Гутић из Новог Сада.

Сви учесници скупа су се представили и изнели своје мишљење те дали сагласност и подршку да буду ангажовани у даљем раду и организацији Славе и Сабора.

На скупу су били присутни и Потпредседник Привредне Коморе Србије Миле Коцић власник фирме Yumis, Андрија Радојчић Клуб привредника Naisus и власник хотела Rigent Club, Директор регионалне привредне коморе Александар Милићевић, Председник Општине Палилула господин Бата Вучковић, Председник Општине Медвеђа господин Небојша Арсић, Народни посланици Владица Маричић и Братимир Васиљевић, Председник републичког удружења пензионисаних припадника Војске Србије и војних ветерана Сашко Јовановић, Инжењер Марјан Николић и власник фирме Vagres, Декан факултета уметности Сузана Костић, Радослав Бубањ, Марина Петровић, Миша Ћирић, Влада Баралић, Братислав Благојевић, Миодраг Маринковић, Љубиша Ђорђевић, Петар Гојковић и Милан Гутић.

Скуп је одржан по свим правилима епидемиолошке заштите.

Донешени су следећи закључци:

1. да се обележавање Славе дијаспоре и Срба у региону Видовдан 2021. године одржи по Одлуци Управног Одбора Савеза Удружења Корени у Нишу од 25-тог до 28-ог јуна 2021. године
  2. Да се у истом периоду одржи и Свесрпски Сабор од 25-тог до 28-ог јуна 2021. године у Нишу
  3. За Председника иницијативног одбора именован је Љубиша Митић, председник Градског Одбора Корена у Нишу
  4. Иницијативни Одбор ће у периоду до 28.02. предложити платформу око организације Славе и Сабора водећи рачуна о могућности утицаја пандемије
  5. Да се свим патриотски оријентисаним институцијама и установама, савезима, удружењима, појединцима који желе и могу да дају свој допринос пошаље обавештење о организацији Славе и Сабора те да се исти укључе и пријаве иницијативном одбору
  6. У складу од интереса и спремности формираће се организациони и почасни Одбор
  7. Организоваће се видео пренос Славе и Сабора на свим друштвеним мрежама Удружења
  8. На скупу је закључено да се упути честитка новоизабраном Патријарху Српском господину Порфирију

april 2024.