Vase Stajića 22/b, Novi Sad
Od ponedeljka do petka : 08h -16h

Pozovite nas

Poseta Romaniji, Čajniču, Sokocu, Višegradu i Starom Brodu

Delegacija udruženja Koreni u sastavu Milan Gutić, Milan Japundžić, Rajko Bjelica i Borom Veljković, u subotu 08.04.2023. godine posetila je Višegrad i Stari Brod, mesta stratišta 6000 ubijenih Srba 1942. godine od strane ustaških i muslimanskih snaga gde je sa stena kanjona na reci Drini 340 devojaka skočilo u reku, držeći se za ruke pred najezdom neprijateljskih snaga. Iako je pristup do spomenika i kapele otežan, neophodno je ovo mesto i stratište sačuvati od zaborava kao večnu opomenu stradanju na krvavoj Drini.

U subotu popodne 08.04.2023. godine, delegacija je posetila opštinu Čajniče, čuvenu čajničku crkvu u kojoj se čuva ikona Čajničke bogorodice. U večernjim satima delegacija je učestvovala u radnom susretu i dogovoru sa rukovodstvom opštine Čajniče, koji je predvodio načelinik opštine Goran Karadžić. Na sastanku je prepoznat prostor za rad i saradnju udruženja Koreni i opštine Čajniče. Takođe, iskorišćena je prilika i formiran inicijativno organizacioni odbor za formiranje opštinskog udruženja Čajniče, te je za predsednika izabran inženjer Mile Janković. U subotu na putu za Višegrad, delegacija je imala srdačan prijateljski razgovor sa Semirom Kaljićem iz Prijepolja sa kojim su definisane mogućnosti dalje saradnje sa udruženjima koje predstavlja gospodin Kaljić. U nedelju 09.04.2023. godine delegacija je u ranim jutarnjim satima stigla na Sokolac gde je u 9.00 časova ispred planinarskog doma Crvene Stene sa preko 200 učesnika uzela učešće na sedmom planinarskom pohodu vrhovima Romanije. Koristimo priliku da se posebno zahvalimo našim domaćinima Daliborki Krstajić, Veri Mijatović, predsedniku planinarskog društva Glasinac Miroslavu Divčiću. Posle planinarskog društva i pasulja delegacija je posetila Pale, manastir Sokolicu i groblje Novi Zejtinlik. U večernjim satima održana je osnivačka skupština inicijativno organizacionog odbora Koreni Sokolac. Sednici je prisustvovao načelnik opštine Milovan Bjelica, delegacija Čajniča a za predsednika je izabrana Daliborka Krstajić.

OdgovoriProsledi

Odabir pisma

Skorašnji članci

Skorašnji komentari

Video galerija

Foto galerija

Arhive

Kalendar

april 2024.

U ZNAK SEĆANJA – DR BRANISLAV BLAŽIĆ

Rođen u Kikindi 01.4.1957.  godine.

Završio je Medicinski fakultet. Specijalista je opšte hirurgije.

Od 1986. do 1988. godine bio je načelnik Hitne službe u Kikindi. Radio je i kao hirurg u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kao funkcioner Srpske radikalne stranke tri puta je biran za saveznog poslanika, dva puta za republičkog, a od 1996. do 2000. godine bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine. Od 1998. do 2000. bio je republički ministar za zaštitu životne sredine.

Bio je predsednik opštine Kikinda od 2004. do 2008. godine.

Srpsku radikalnu stranku napustio je 2008. i postao član novoosnovane Srpske napredne stranke.

Na izborima 2012, 2014. i 2016. godine izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Bio je predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine (2014-2017). Na funkciji poslanika u aktuelnom sazivu bio je do 10. oktobra 2017. godine.

Tokom 2013. godine bio je i savetnik predsednika opštine Kinkinda, ali je napustio ovu poziciju.

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine od oktobra 2017.

Osnivač, ideolog i izabrani predsednik Pokrajinskog saveza Udruženja „Koreni“

Preminuo 01.4.2020. godine u Beogradu